BIO

Eva Vikman (s. 10.6.1989 Hämeenkoski) on suomalainen laulaja ja lauluntekijä. Vikman on elänyt ja kasvanut musiikin parissa koko ikänsä. Esiintymiset hän aloitti 5–vuotiaana muusikkoisänsä Eero Vikmanin (1957–2004) jalanjäljissä ja on keikkaillut 16-vuotiaasta lähtien säännöllisesti erilaisissa kokoonpanoissa.

Vuonna 2019 Eva Vikman sai artistiuralleen kick offin helsinkiläisestä tsingermusic-tuotantoyhtiöstä, jonka kanssa yhteistyössä julkaistiin artistivideo sekä singlet "Niin aikaisin", "Itke en lemmen tähden" sekä "Maa on niin kaunis". Sittemmin Eva on julkaissut musiikkiaan oman levymerkkinsä alla. Helmikuussa 2020 ilmestyi esikoisalbumi "Iltaa, hyvää iltaa", 2021 singlet "Rantakoivun alla" sekä "Hyvyyden voiman ihmeelliseen suojaan". Uusin singlejulkaisu "Aamuun asti aikaa" ilmestyi 31.10.2022.

Vikman on menestynyt useissa valtakunnallisissa kilpailuissa sekä laulajana että lauluntekijänä, kuten Aito Iskelmä –radiokanavan järjestämässä Aito Iskelmätähti -kilpailussa, Laila ja Olavi -laulukilpailussa sekä Loistava Iskelmä –sävellys- ja sanoituskilpailussa (1. sija 2022).

Lauluntekemisen Eva aloitti 12-vuotiaana, ja on opiskellut lauluntekemistä mm. Mariskan johdolla. Eva säveltää ja sanoittaa popin, jazzin ja iskelmän rajapinnoilla kulkevaa musiikkia, jonka lempeät ja väkevät sanoitukset luovat samaistuttavia maisemia ja toivoa.