BIO

Eva Vikman (s. 10.6.1989 Hämeenkoski) on suomalainen laulaja ja lauluntekijä. Vikman on elänyt ja kasvanut musiikin parissa koko ikänsä. Esiintymiset hän aloitti 5–vuotiaana muusikkoisänsä Eero Vikmanin (1957–2004) jalanjäljissä ja on keikkaillut 16-vuotiaasta lähtien säännöllisesti erilaisissa kokoonpanoissa.

Vuonna 2019 Eva Vikman sai artistiuralleen kick offin helsinkiläisestä tsingermusic-tuotantoyhtiöstä, jota kautta rinnalle pestattiin Premium Jazz Experience -kokoonpano ja yhteistyössä julkaistiin artistivideo sekä singlet "Niin aikaisin", "Itke en lemmen tähden" sekä "Maa on niin kaunis". Nykyisin Eva tuottaa musiikkiaan oman yrityksensä kautta. Helmikuussa 2020 hän julkaisi esikoisalbuminsa "Iltaa, hyvää iltaa", ja 2021 ilmestyivät singlet "Rantakoivun alla" sekä "Hyvyyden voiman ihmeelliseen suojaan". 2022 on jälleen tulossa omaa, ihkauutta musiikkia.

Vikman on menestynyt useissa valtakunnallisissa, korkeatasoisissa kilpailuissa sekä laulajana että lauluntekijänä, kuten Aito Iskelmä –radiokanavan järjestämässä Aito Iskelmätähti -kilpailussa, Laila ja Olavi -laulukilpailussa sekä Loistava Iskelmä –sävellys- ja sanoituskilpailussa (1. sija 2022).

Laulujen tekemisen Eva aloitti 12-vuotiaana, ja on opiskellut lauluntekemistä mm. Mariskan, Väinö Walleniuksen ja Eija Hinkkalan opissa. Eva säveltää ja sanoittaa popin rajapinnoilla kulkevaa jazziskelmämusiikkia, jonka lyyriset sanoitukset luovat samaistuttavia maisemia.

Evan muusikkotaustaa täydentää jazzrumpaliveli Eki Vikman (s.9.8.1986), joka kuuluu mm. Lime Hill Quartetin vakiokokoonpanoon.