BIO

Eva Vikman (s. 10.6.1989 Hämeenkoski) on suomalainen laulaja ja lauluntekijä. Vikman on elänyt ja kasvanut musiikin parissa koko ikänsä. Esiintymiset hän aloitti 5–vuotiaana muusikkoisänsä Eero Vikmanin (1957–2004) jalanjäljissä ja on keikkaillut 16-vuotiaasta lähtien säännöllisesti erilaisissa kokoonpanoissa.

Vuonna 2019 Eva Vikman sai uralleen kick offin helsinkiläisestä Tsingermusic-tuotantoyhtiöstä, jonka kanssa yhteistyössä julkaistiin singlet "Niin aikaisin", "Itke en lemmen tähden" sekä "Maa on niin kaunis". Vikmanin esikoisalbumi "Iltaa, hyvää iltaa" ilmestyi 2020, ja sitä ovat seuranneet singlet "Rantakoivun alla" (2021), "Hyvyyden voiman ihmeelliseen suojaan" (2021) sekä "Aamuun asti aikaa" (2022). Vikman työstää parhaillaan toista albumiaan, josta lohkaistu single "Olkapää" sai julkaisunsa marraskuussa 2023 (Recovery Records).

Vikman haluaa musiikillaan luoda lempeää maailmaa, ja hänen kappaleissaan toistuvia teemoja ovat lohdullisuus, rakkaus ja toivo, jotka kulkevat mukana eri elämäntilanteissa pilkettä silmäkulmasta unohtamatta. Vikman säveltää popin, jazzin ja iskelmän rajapinnoilla kulkevaa musiikkia, jota siivittävät tunnistettavat, tarttuvat melodiat, pehmeät harmoniat sekä samaistuttavat tekstit.

Lauluntekemisen Eva aloitti 12-vuotiaana. Vikman on valmistunut lauluntekijäksi IKATA:sta 2022 ja opiskellut laulunkirjoittamista myös Hollannissa, Rijnijsselissä. Suomessa Vikmanin opettajina ovat toimineet mm. Mariska ja Antti Kleemola.

Vikman on opiskellut sekä klassista että popjazz-laulua ja on menestynyt useissa valtakunnallisissa kilpailuissa sekä laulajana että lauluntekijänä, kuten Aito Iskelmä –radiokanavan järjestämässä Aito Iskelmätähti -kilpailussa, Laila ja Olavi -laulukilpailussa sekä Loistava Iskelmä –sävellys- ja sanoituskilpailussa (1. sija 2022).